Optimale service van A tot Z

Stap 1: Dakscan

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen voor uw dak, maar weet u niet waar u moet beginnen? Met onze dakscan komt u erachter welke panelen geschikt zijn voor uw type dak. Op basis van de uitkomst kunnen we met u in gesprek en een offerte maken die perfect aansluit bij uw energiewensen en budget.

Stap 2: Offerte

Na een kennismaking en een helder beeld van uw wensen kunt u kiezen om akkoord te gaan met de offerte. In dat geval kunt u achterover leunen, en wij doen de rest. Zo nemen we contact op met experts in ons netwerk die gespecialiseerd zijn in zowel de bevestiging als de installatie van de zonnepanelen en omvormers.

Stap 3: Planning

Samen met u kijken we wanneer de installatie u het best uitkomt. Op basis van die datum plannen we de installatie en zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk het beste uit de zon kunt halen met uw eigen zonnepanelen.

Stap 4: Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat u nog lang kunt genieten van uw eigen opgewekte zonne-energie, is het van belang dat de panelen goed worden onderhouden. We voorzien u van alle informatie die u nodig heeft voor een duurzaam gebruik van uw panelen en informeren u hoe en wanneer uw panelen een onderhoudsbeurt nodig hebben.

Stap 5: Besparen

Als alles in orde is, kunt u met volle teugen genieten van alles wat de zon te bieden heeft. Wilt u meer weten over het onderhoud van zonnepanelen of wat u bijvoorbeeld moet doen als u meer energie opwekt dan u verbruikt? Bekijk dan onze FAQs. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meteen van start?

Wilt u direct aan de slag met een nieuwe zonnepanelen installatie? Doe de dakscan om te zien welke panelen het best zijn voor uw situatie, of neem contact op met een van onze ervaren adviseurs.

Zonnepanelen

 • Wat is de levertijd van zonnepanelen?

  De levertijd van zonnepanelen is afhankelijk van het aantal panelen dat u wilt plaatsen en de beschikbaarheid van het type/merk in het magazijn. Over het algemeen ligt de levertijd van 1 tot 10 zonnepanelen rond de 25 dagen. Bij 10 to 25 zonnepanelen kan dit oplopen tot twee maanden. En bij grotere aantallen moet de levertijd persoonlijk worden afgestemd met de leverancier.

 • Heeft de kleur van een zonnepaneel invloed op de werking?

  De kleur van een zonnepaneel hangt af van het materiaal waar de laag zonnecellen van is gemaakt. Over het algemeen hebben polykristallijnen zonnepanelen een blauwe kleur en monokristallijnen een zwarte kleur. Niet alleen de kleur verschilt, maar ook de werking. Blauwe panelen bevatten kristallen die verschillende richtingen uit wijzen en daardoor ook indirect zonlicht opvangen. In het geval van zwarte zonnecellen wijzen alle kristallen in dezelfde richting, waardoor ze over het algemeen meer energie produceren bij direct zonlicht.

   

 • Hoe kom ik aan zonnepanelen?

  Zonnepanelen kunt u direct via een leverancier bestellen, maar het is een beter idee om de bestelling en installatie bij één en dezelfde partij te laten doen. Bij NLZG voorzien we u niet alleen van advies omtrent zonnepanelen, maar we zorgen ook voor de bestelling van de juiste panelen en de installatie via een vertrouwde partij. Neem voor meer informatie contact op of doe onze dakscan om erachter te komen welke panelen geschikt zijn voor uw woonsituatie.

 • Welke soorten zonnepanelen zijn er?

  Hoewel ze dezelfde functie hebben, kunnen zonnepanelen uiteenlopen wat betreft het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. De twee belangrijkste soorten zijn:

  • Monokristallijn panelen (mc-Si)
  • Polykristallijn panelen (p-Si)

  Het grootste verschil tussen de twee ligt in het materiaal waarvan de zonnecellen zijn gemaakt. Dit heeft invloed op zowel het rendement van de panelen en de kosten. Monokristallijn is over het algemeen een duurdere investering dan polykristallijn, maar heeft een hoger rendement en gaat langer mee.

 • Wat is een glas-folie zonnepaneel?

  Een glas-folie zonnepanel bestaat uit drie lagen: glas, zonnecellen en kunststof folie aan de achterkant. Ze gaan over het algemeen minder lang mee dan glas-glas panelen, maar kunnen wel twee keer zo goedkoop zijn in de aanschaf.

   

 • Wat is een glas-glas zonnepaneel?

  Een glas-glas zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag zonnecellen en wederom een laag glas. Omdat ze zonnecellen tussen twee stevige lagen glas worden geklemd, zijn ze beter bestendig tegen weersomstandigheden, vuil en schade en gaan daarom langer mee dan glas-folie panelen. Deze duurzaamheid zie je dan ook terug in de hoge aanschafprijs.

   

 • Wat is het verschil tussen monokristallijn en polykristallijn?

  Naast een verschillend prijskaartje en levensduur, zit het verschil tussen monokristallijn en polykristallijn in het materiaal waar de middelste zonnecel-laag van is gemaakt. Bij polykristallijn, of multikristallijn, panelen zijn ze zonnecellen opgebouwd uit meerdere siliciumkristallen. Bij een monokristallijn paneel is dit maar één soort siliciumkristal. Dit heeft een effect op zowel:

  • De kleur & het design
  • De opbrengst
  • De levensduur
  • De prijs

Thuisbatterijen

 • Wat is de beste plaatsing voor een thuisbatterij?

  Bij het plaatsen van een thuisbatterij is de locatie een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. Het kan namelijk de levensduur van uw accu verlengen of verkorten. de beste plaatsing voor een thuisbatterij voor een optimale levensduur is in een koele, droge kamer met genoeg ruimte, bijvoorbeeld de kelder of garage.

 • Wat kost een thuisbatterij?

  De prijs van een thuisbatterij wordt voornamelijk bepaald door het merk en de opslagcapaciteit. Hoe meer kWh je kunt opslaan, hoe duurder het wordt. Bij een accu van 8kWh kunnen de kosten oplopen tot zo’n €5000 tot €8000 euro. Hoewel dit een flinke eenmalige investering kan zijn, brengt het op de lange termijn een hoop voordelen met zich mee, waaronder een lagere energierekening onafhankelijk van de landelijke energieprijzen.

 • Moet ik bij aanschaf van zonnepanelen al rekeningen houden met een thuisbatterij?

  Als u van plan bent minder afhankelijk te worden van het energienet en meer zelfvoorzienend wil worden, dan is het een goed idee om bij de aanschaf al rekening te houden met een thuisbatterij. Niet alle omvormers zijn namelijk geschikt voor het langdurig opslaan van zonne-energie. Neem voor meer informatie over thuisaccu’s gerust contact op.

   

 • Welke merken thuisbatterijen zijn er?

  Ook onder de thuisbatterijen kunnen we een aantal bekende merken terugzien, zoals:

  • Tesla
  • LG
  • SolarWatt
  • Solax
  • Huawei
 • Wat is een thuisbatterij?

  Een thuisaccu, of thuisbatterij, is een grote batterij die de energie die u met uw zonnepanelen opwekt voor langere tijd kan opslaan. Op deze manier kunt u op een later moment gebruik maken van de energie die u eerder heeft opgewekt, en hoeft u het overschot niet terug te leveren aan uw energieleverancier. De voordelen van een thuisaccu zijn onder andere:

  • Het opslaan van je eigen zonne-energie voor later
  • Het opladen van de accu tijdens daluren voor gebruik bij normaaluren
  • Functioneert als noodstroom
  • Minder afhankelijk van het openbare energienet
  • Lagere energierekening

Onderhoud & installatie

 • Hoe ben ik verzekerd van een veilige installatie?

  Bij de aankoop van nieuwe zonnepanelen gaat u natuurlijk uit van een veilige installatie. Om kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid te waarborgen, zorgen we ervoor dat de monteurs voorzien zijn van ervaring en de juiste certificeringen. Daarnaast wordt het hele installatie proces in overleg met de klant gedaan. U kunt dus op elk moment aan de bel trekken als er iets niet lijkt te kloppen.

 • Wat als de zonnepanelen niet werken?

  Werken de zonnepanelen na de installatie niet naar behoren? Dan raden we aan zo snel mogelijk contact op te nemen. Een goed werkende installatie zit immers inbegrepen in de garantie, en defecten worden vrijblijvend opgelost.

 • Hoe worden zonnepanelen geïnstalleerd?

  Een installatie begint bij het monteren van de montagerail en dakhaken. De juiste materialen worden uitgekozen op basis van het type dak waarop het geïnstalleerd moet worden. Na de montage van het draagconstructie kunnen de zonnepanelen worden geïnstalleerd en daarmee ook de bekabeling en connectie met de omvormer. De panelen worden zorgvuldig getest en de installatie is pas klaar als alles doet wat het moet doen.

 • Hoe lang duurt een installatie?

  In de meeste gevallen duurt de installatie van zonnepanelen niet langer dan één dag, afhankelijk van de hoeveelheid panelen die moeten worden geïnstalleerd. Zo kan het bij een installatie van meer dan twintig zonnepanelen twee dagen of meer duren.

 • Moet ik zelf mijn zonnepanelen onderhouden?

  Zonnepanelen zijn zo ontworpen dat ze het jarenlang op uw dak kunnen uithouden, zonder dat u regelmatig het dak op moet voor een schoonmaakbeurt. Sterker nog, het schoonmaken van uw zonnepanelen wordt over het algemeen gewoon door een fikse regenbui gedaan. Om de levensduur van uw panelen te garanderen, is het aan te raden eens in de vijf jaar een goede reiniging te laten uitvoeren om hardnekkig vuil te verwijderen.

 • Wat is de beste ligging voor zonnepanelen?

  Omdat zonnepanelen hun energie uit zonnestralen halen, is het belangrijk dat uw panelen zo worden geïnstalleerd dat ze zo veel mogelijk zon opvangen. een schuin dak op het zuiden vangt over het algemeen de meeste zonnestralen en resulteert dus de hoogste stroomopbrengst. Dit betekent niet dat een dak op het oosten of westen niet geschikt is, maar het zal minder stroom opleveren.

 • Kunnen zonnepanelen tegen hagel?

  Een fikse hagelbui kan een hoop schade aanrichten. Gelukkig zijn zonnepanelen zo ontworpen dat ze aardige klappen kunnen opvangen voordat er schade wordt aangericht. Immers, ze staan dag in dag uit op uw dak en moeten daarom wel weerbestendig zijn. Mocht het toch zo zijn dat er schade ontstaat door hagel, dan wordt dit vrijwel altijd gedekt door uw opstalverzekering. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen uw panelen apart te verzekeren.

 • Waarom verouderen mijn zonnepanelen?

  Zoals elk product dat u aanschaft, kunnen zonnepanelen ook verouderen. Ze staan immers dag in dag uit op uw dak en zijn daardoor gevoelig voor weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Gemiddeld hebben zonnepanelen en vermogensgarantie van 80% na 25 jaar. Zolang er geen extreem hoge temperaturen of schadelijke weersomstandigheden plaatsvinden, kunt u voorlopig dus zorgeloos genieten van uw opbrengsten.

 • Hoe werkt de garantie bij zonnepanelen?

  Verschillende aanbieders van zonnepanelen bieden hun eigen garantietijd. Zo komen duurdere panelen vaak met een langere garantie, veelal rond de 25-35 jaar. Goedkopere panelen worden vaak verkocht met 10-15 jaar garantie. De productgarantie betreft zowel de panelen zelf als de omvormer(s) en is van toepassing op vroegtijdige defecten.

   

Factureren

 • Kan ik ook korting krijgen?

  Bij een aanbetaling van 100% krijgt u standaard 2% betaalkorting. Brengt u een vriend, familielid of buur aan bij NLZG? Dan ontvangt u €100 euro korting op uw openstaande rekening. Als u al betaald heeft, ontvangt u een cadeaubon van bol.com ter waarde van €100 euro.

 • Waarom is de aanbetaling 50%?

  De aanbetaling van uw zonnepanelen bestaat uit 50% van de totaalprijs vermeld op de offerte. Deze prijs is berekend om uw panelen en omvormer onmiddellijk te kunnen aanschaffen en zo snel mogelijk te beginnen met de installatie.

 • Kan ik ook minder aanbetalen?

  Wilt u minder aanbetalen? In uitzonderlijke gevallen kan er voor u een uitzondering worden gemaakt, afhangend van de reden van uw verzoek. Neem in dat geval contact op met een van onze adviseurs.

 • Wanneer ontvang ik de factuur?

  Nadat iedereen akkoord is gegaan met de offerte kunt u uw factuur binnen 7 dagen verwachten. Deze factuur omvat een aanbetaling van 50%. Na de installatie volgt een tweede factuur met de andere 50% van de totale prijs in de offerte.