Onze pakketten
De pakketten die we aanbieden bevatten zonnepanelen en omvormers van de beste kwaliteit. Benieuwd naar welk pakket het beste bij u past? Neem contact op, we helpen u graag verder.
De pakketten die we aanbieden bevatten zonnepanelen en omvormers van de beste kwaliteit. Benieuwd naar welk pakket het beste bij u past? Neem contact op, we helpen u graag verder.
De levertijd van zonnepanelen is afhankelijk van het aantal panelen dat u wilt plaatsen en de beschikbaarheid van het type/merk in het magazijn. Over het algemeen ligt de levertijd van 1 tot 10 zonnepanelen rond de 25 dagen. Bij 10 to 25 zonnepanelen kan dit oplopen tot twee maanden. En bij grotere aantallen moet de levertijd persoonlijk worden afgestemd met de leverancier.
De kleur van een zonnepaneel hangt af van het materiaal waar de laag zonnecellen van is gemaakt. Over het algemeen hebben polykristallijnen zonnepanelen een blauwe kleur en monokristallijnen een zwarte kleur. Niet alleen de kleur verschilt, maar ook de werking. Blauwe panelen bevatten kristallen die verschillende richtingen uit wijzen en daardoor ook indirect zonlicht opvangen. In het geval van zwarte zonnecellen wijzen alle kristallen in dezelfde richting, waardoor ze over het algemeen meer energie produceren bij direct zonlicht.
Zonnepanelen kunt u direct via een leverancier bestellen, maar het is een beter idee om de bestelling en installatie bij één en dezelfde partij te laten doen. Bij NLZG voorzien we u niet alleen van advies omtrent zonnepanelen, maar we zorgen ook voor de bestelling van de juiste panelen en de installatie via een vertrouwde partij. Neem voor meer informatie contact op of doe onze dakscan om erachter te komen welke panelen geschikt zijn voor uw woonsituatie.
Hoewel ze dezelfde functie hebben, kunnen zonnepanelen uiteenlopen wat betreft het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. De twee belangrijkste soorten zijn:
Het grootste verschil tussen de twee ligt in het materiaal waarvan de zonnecellen zijn gemaakt. Dit heeft invloed op zowel het rendement van de panelen en de kosten. Monokristallijn is over het algemeen een duurdere investering dan polykristallijn, maar heeft een hoger rendement en gaat langer mee.
Een glas-folie zonnepanel bestaat uit drie lagen: glas, zonnecellen en kunststof folie aan de achterkant. Ze gaan over het algemeen minder lang mee dan glas-glas panelen, maar kunnen wel twee keer zo goedkoop zijn in de aanschaf.
Een glas-glas zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag zonnecellen en wederom een laag glas. Omdat ze zonnecellen tussen twee stevige lagen glas worden geklemd, zijn ze beter bestendig tegen weersomstandigheden, vuil en schade en gaan daarom langer mee dan glas-folie panelen. Deze duurzaamheid zie je dan ook terug in de hoge aanschafprijs.
Naast een verschillend prijskaartje en levensduur, zit het verschil tussen monokristallijn en polykristallijn in het materiaal waar de middelste zonnecel-laag van is gemaakt. Bij polykristallijn, of multikristallijn, panelen zijn ze zonnecellen opgebouwd uit meerdere siliciumkristallen. Bij een monokristallijn paneel is dit maar één soort siliciumkristal. Dit heeft een effect op zowel:
Heeft u nog ruimte op uw dak en wilt u meer stroom opwekken? Dan kunt u ervoor kiezen meer zonnepanelen aan uw bestaande installatie toe te voegen. Om dezelfde omvormer te kunnen behouden, kunnen er enken zonnepanelen worden toegevoegd die identiek zijn aan uw huidige panelen. Wilt u andere panelen toevoegen? Dan moet er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe omvormer worden geplaatst.
Er wordt bij elke nieuwe installatie van zonnepanelen voor gezorgd dat de omvormer past bij het type panelen en vice versa. Mocht het zo zijn dat u ervoor kiest om nieuwe panelen aan uw bestaande constructie toe te voegen, dan moet er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe omvormer geïnstalleerd worden die is afgestemd op de nieuwe panelen.
Een hybride omvormer zet net als een seriële en parallelle omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Als extra functie kan een hybride omvormer, of smart inverter, stroom opslaan in accu’s. Verbruikt u minder dan u opwekt? Dan wordt de stroom bewaard in een accu. U kunt dan op een later moment, wanneer uw verbruik hoger is, gebruik maken van de opgeslagen stroom uit uw accu. Hierdoor wordt de stroom die u opwekt altijd optimaal benut, en hoeft u zich geen zorgen te maken over saldering.
Populaire merken hybride omvormers zijn onder andere:
Parallelle omvormers zijn dankzij hun rendement en aparte schakeling van zonnepanelen erg populair. De bekendste merken zijn:
Bij NLZG raden we onze klanten Enphase omvormers aan, aangezien duurzaamheid en een lange levensduur hier centraal staan.
In het geval van een parallelle omvormer wordt elk individueel paneel apart geregeld. Als er in dat geval één paneel minder goed functioneert, heeft dat geen invloed op de overige panelen. Als een gedeelte van de panelen in de schaduw staat, dan is het slim om een parallelle omvormer te installeren.
Seriële omvormers zijn erg populair, voornamelijk door hun lage aanschafprijs. De bekendste merken zijn:
Bij NLZG maken we gebruik van Growatt zonnepanelen, omdat deze in onze optiek te beste prijs-kwaliteit balans aanbiedt van alle seriële omvormers die op dit moment op de markt zijn.
Bij een seriële omvormer zijn alle zonnepanelen aan elkaar gekoppeld. Dit betekent dat, als er één paneel minder goed werkt door een defect, het invloed heeft op de gehele opbrengst zonne-energie. Als de kans klein is dat 1 paneel in de schaduw komt te liggen of extra gevoelig is voor schade, dan wordt er meestal een seriële omvormer geïntstalleerd.
Om de (gelijk)stroom die je opwekt met je zonnepanelen om te zetten in bruikbare (wissel)stroom heb je een zogenoemde omvormer nodig. Momenteel zijn er drie soorten omvormers beschikbaar voor het omzetten van zonne-energie in bruikbare energie:
"*" geeft vereiste velden aan