Libra Energy verkoopt Enphase-thuisbatterijen op de Nederlandse markt

De Enphase IQ Battery is nu verkrijgbaar bij Libra Energy. Sinds april worden de Enphase thuisbatterijen op de Nederlandse markt aangeboden en verkocht bij de zonne-energie groothandel.

Libra Energy is importeur, distributeur en full-service groothandel in duurzame energievoorziening en laadsystemen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf, onderdeel van de Rensa Group, levert haar goederen aan meer dan 2.200 installateurs in 25 landen, die commerciële en residentiële PV-projecten installeren in binnen- en buitenland.

De IQ Battery is een unieke AC-opslagoplossing. De 1-fase batterij van een Amerikaanse fabrikant is ontworpen om zonne-energie efficiënter op te slaan en huiseigenaren in staat te stellen hun eigen stroomvoorziening te regelen. Volgens Libra Energy is de huisaccu compatibel met alle omvormer technologieën, waaronder Enphase-micro-omvormers en stringomvormer technologieën.

 

3T en 10T-versies Enphase thuisbatterijen

De Enphase thuisbatterijen zijn verkrijgbaar in twee formaten, zodat u de juiste batterij kunt kiezen voor uw huidige en toekomstige energiebehoeften. Beide modellen zijn ontworpen voor 1-fase installaties en bevatten de unieke batterijtechnologie van Enphase. De IQ Encharge 3T-basiseenheid bevat vier geïntegreerde IQ8X-BAT-microconverters met een totaal vermogen van 1,28 kilowatt.

 

Realtime monitoring

De IQ-Battery maakt ook gebruik van real-time monitoring en de controle van energieverbruik en laadniveaus mogelijk met behulp van “Enphase Enlighten”. Deze applicatie geeft informatie over energieproductie en -opslag, maar voorziet gebruikers ook van de mogelijkheid om het energieverbruik aan te passen op basis van beschikbare zonne-energie en de energiebehoefte van het huishouden of bedrijf. U kunt kiezen of u de batterij oplaadt of leegt op basis van uw voorkeur voor kostenbesparing of maximaal eigen verbruik.

 

Speciale training voor installateurs

Om in aanmerking te komen voor het installeren van de IQ Battery, moet elke installateur eerst de online training van Enphase University volgen. Na afronding van deze cursus dient de werkgever van de installateur eenmalig een systeemontwerp in te dienen. Eenmaal geautoriseerd, wordt de certificering geactiveerd in het Enlighten-account van de installateur en kan de installateur de IQ-batterijen voor al zijn klanten activeren.

 

Hulp nodig?

Wilt u meer informatie over thuisbatterijen? Of bent u benieuwd hoeveel u op uw energierekening kunt besparen met zonnepanelen? Neem contact op met de adviseurs van De Nederlandse Zonnepanelen Groep en ontvang advies op maat voor uw persoonlijke situatie.