Enphase Energy introduceert bidirectionele EV-oplader

Enphase Energy is een leverancier van op micro-omvormers gebaseerde zonne- en batterijsystemen. Recentelijk introduceerde het bedrijf een zogenoemde “bidirectionele EV-oplader” voor consumenten. Deze oplader bestaat uit een voertuig-naar-huis (V2H) connectie en voertuig-naar-net (V2G) connectie en zorgt er onder andere voor dat de energie die wordt opgewekt door zonnepanelen rechtstreeks aan de EV-batterij wordt geleverd. Kortom, de ideale manier om zo veel mogelijk uit uw opgewekte zonne-energie te halen.

 

Wat is een EV-batterij?

Een EV-batterij (Electric Vehicle Battery) is een oplaadbare batterij die wordt gebruikt om elektrische motorvoertuigen te voorzien van stroom. Normaliter worden deze batterijen gemaakt van lithium-ion, maar de specifieke samenstelling kan verschillen per fabrikant. Nu meer en meer auto’s op volledig of gedeeltelijk op stroom rijden in plaats van benzine, zien we ook steeds meer elektrische laadpalen in de straten.

Met de huidige hoge benzineprijzen kan men een hoop geld besparen op een volle tank, simpelweg door over te stappen op een elektrische auto. En voor mensen die hun eigen zonnestroom opwekken, wordt het zo mogelijk nóg voordeliger. Over het algemeen wordt een groot gedeelte van de opgewekte energie teruggestuurd naar het net. Het is immers vrijwel onmogelijk om zo veel te verbruiken als dat u aan stroom opwekt. Het opladen van een elektrische auto maakt dit een stuk makkelijker, aangezien u uw opgewekte zonnestroom de hele dag kunt gebruiken om uw wagen op te laden. Alle energie die hiervoor wordt gebruikt, hoeft u niet terug te geven aan het net. En dat wordt zeker na de afschaffing van de salderingsregeling een aantrekkelijke deal.

 

Meer informatie over hoe u zo veel mogelijk van uw opgewekte stroom kunt gebruiken? Lees dit artikel.

 

Over de Enphase EV-oplader

De innovatieve bidirectionele EV-oplader, evenals het zonne- en batterij opslagsysteem van Enphase, kunnen worden beheerd via de Enphase-app. Hierdoor heeft u altijd inzicht in hoeveel zonnestroom u opwekt en verbruikt. Het nieuwe apparaat van Enphase wordt moeiteloos geïntegreerd met bestaande Enphase energiesystemen door gebruik te maken van Enphase’s rastervormige IQ8-micro-omvormers en de energiebeheer technologie van Ensemble. De CCS- en CHAdeMO-oplaad protocollen worden beide ondersteund door de bidirectionele EV-oplader van Enphase.

De Enphase bidirectionele EV-oplader is de volgende stap naar de ontwikkeling van een alles-in-één energiesysteem op zonne-energie dat de overstap naar groene energie en een schonere planeet positief beïnvloed. Het plan is om de EV-oplader in 2024 op de markt te brengen.

 

Hulp nodig?

Wilt u meer informatie over hoe u het best gebruik kunt maken van uw opgewekte zonnestroom? Bekijk onze FAQs of neem contact op met een van de adviseurs van De Nederlandse Zonnepanelen Groep. We helpen u graag met advies op maat.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een EV-batterij?

Een EV-batterij of tractiebatterij is een accu die kan worden gebruikt voor het opladen van elektrische voertuigen. De zonne-energie die u thuis opwekt kan worden gebruikt om de EV batterij van uw elektrische auto op te laden.

 

Wat kost een EV-batterij?

De prijs van een EV-batterij hangt af van het merk en de capaciteit van de accu. De gemiddelde prijs van een accu kan variëren tussen de €3000 en €13.000 euro. Deze prijzen zullen de aankomende jaren meer dalen dankzij de verdere ontwikkeling in de productie van duurzame accu’s.

 

Hoe lang gaat een EV-batterij mee?

Een EV-batterij gaat gemiddeld tien tot twintig jaar mee. De meeste fabrikanten voorzien gebruikers dan ook van een garantie van vijf tot tien jaar.