Kunt u uw bestaande zonnepanelen installatie uitbreiden?

Overweegt u om uw zonnepanelen installatie uit te breiden? Misschien merkt u dat u niet voldoende stroom opwekt om uw huishoudelijke stroomverbruik te compenseren. Of zijn er plannen voor gezinsuitbreiding? Wat uw reden ook is, het uitbreiden van uw bestaande zonnepanelen installatie kan wat moeilijkheden met zich meebrengen. Om u een beter beeld te geven van wat u kunt verwachten bij het uitbreiden van uw zonnepanelen set, hebben we de belangrijkste punten voor u op een rijtje gezet in dit artikel. Lees dus snel verder!

 

Bijplaatsen of uitbreiden?

Wilt u meer zonne-energie opwekken? Dan kunt u ervoor kiezen om zonnepanelen bij te plaatsen of uit te breiden. Een uitbreiding houdt in dat er nieuwe zonnepanelen worden toegevoegd aan uw huidige installatie. Dit wordt gedaan mits de omvormer geschikt is voor het vermogen dat wordt opgewekt met extra zonnepanelen. Zo niet, dan wordt er bij de uitbreiding een nieuwe omvormer geïnstalleerd die de hoeveelheid inkomende stroom aankan.

Een bijplaatsing houdt in dat er een compleet nieuw systeem wordt aangelegd, bijvoorbeeld op een ander dakoppervlak. Het voordeel hiervan is dat u met twee losse systemen twee keer met een maximaal rendement stroom kunt opwekken. De levensduur van uw eerste set zonnepanelen heeft namelijk geen invloed op het rendement van uw nieuwe set.

De keuze om zonnepanelen bij te plaatsen of uit te breiden ligt volledig aan uw persoonlijke situatie. Zo heeft u bijvoorbeeld voldoende dakoppervlak nodig voor een bijplaatsing. Daarnaast is het goed om stil te staan bij de onderstaande factoren:

 

Uw energiebehoeften

De eerste stap bij het uitbreiden van uw zonnepanelen installatie is het inventariseren van uw energiebehoefte. U wilt uw energierekening onder de loep nemen om te bepalen hoeveel elektriciteit u dagelijks, wekelijks en maandelijks verbruikt. Met deze informatie kunt u bepalen hoeveel extra zonnepanelen u moet installeren om aan uw energiebehoefte te voldoen.

 

Uw huidige systeem

Voordat u begint met het toevoegen van meer zonnepanelen aan uw systeem, is het belangrijk om uw huidige installatie te evalueren. U wilt er zeker van zijn dat uw huidige systeem efficiënt werkt en dat alle componenten in goede staat verkeren. Als u niet zeker weet of uw systeem goed werkt, is het een goed idee om een professionele zonne-installateur te laten komen kijken.

Dak ruimte

Voordat u begint met het toevoegen van meer zonnepanelen, is het belangrijk om uw dak ruimte te overwegen. U heeft voldoende ruimte nodig om de extra panelen te plaatsen en u wilt ervoor zorgen dat uw dak in goede staat verkeert en het gewicht van de panelen kan dragen. Als u niet genoeg dakruimte heeft, kunt u overwegen om in plaats daarvan zonnepanelen op de grond te installeren.

 

Werk altijd samen met een professionele installateur

Het uitbreiden van uw zonnepanelen installatie is een complex proces dat expertise en ervaring vereist. Het is belangrijk om samen te werken met een professionele gecertificeerde installateur van zonne-energie die u kan helpen bij het bepalen van de beste manier om uw systeem uit te breiden en ervoor te zorgen dat alles correct en veilig wordt geïnstalleerd.

 

Hulp nodig?

Het uitbreiden van uw zonnepanelen installatie kan een goede manier zijn om uw energiebesparingen te vergroten en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Door uw energiebehoefte in kaart te brengen, uw huidige systeem te evalueren, uw uitbreidingsmogelijkheden te bepalen, uw dak ruimte te bekijken en samen te werken met een professionele installateur, kunt u zorgen voor een succesvolle uitbreiding van uw zonnepanelen installatie.

Heeft u behoefte aan advies op maat? Neem vrijblijvend contact op met de experts van De Nederlandse Zonnepanelen Groep. We helpen u graag verder met uw vragen. Benieuwd naar welke zonnepanelen passen bij uw dak? Doe de dakscan op onze website!